Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Граждани искат преместване на ограничителни колчета по бул. "Ген. Колев"
Автор: Екип Varna24.bg 12:36 / 17.06.2013Коментари ()1720
© Народно дело
Ограничителни стълбчета, поставени заради автобусна спирка, ограждат тротоарите около сгради на ул. "Ген. Колев" №60 А и №60 във Варна. Повече от четири години спирката вече не съществува - отпаднала е необходимостта от колчетата. На това място ул. "Ген. Колев" е еднопосочна, четвърти клас и тротоарът е широк шест метра.

Вече четири години поради бездействие на Дирекция "Инженерна инфраструктура" се възпрепятства достъпа до имоти и се накърняват правата на живеещите в двете сгради. Ограждането в този вид е предпоставка за паркиране върху пътните ленти, което създава пречки за движението.

Като управляваща пътя, администрацията на Община Варна има задължението за демонтиране на такива пътни принадлежности.

18 собственици от сградите на ул. "Ген. Колев" № 60 А и №60 искат преместване на стълбчетата - преписката е заведена септември 2009 година.

Липсата на адекватни действия от Община Варна е констатирана с писмо на омбудсмана Константин Пенчев. От кмета на Варна са поискани проверка и предприемане на действия, такава е препоръката на Омбудсмана.

В Дирекция "Инженерна инфраструктура" или се губят преписки и документи и/или е налице бездействие. Гражданите от ул. "Ген. Колев" ще търсят решаването на проблема с всички законосъобразни средства и очакват Дирекция "ИИБ" и кметът Богдан Караденчев да прекратят бездействието и да премахнат незаконните колчета, което е тяхно задължение.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Grazhdani-iskat-premestvane-na-ogranichitelni-kolcheta-po-bul-Gen-Kolev-438295
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.