Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пробация за младежи, крали автомобил във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:22 / 19.06.2013Коментари ()1103
© Varna24.bg
Осъдителна присъда постанови Районен съд - Варна по отношение на двама младежи, извършили като непълнолетни отнемане на автомобил и кражба на чужди вещи. В процедура на съкратено съдебно следствие, 20-годишният А. К. и 19-год. В.А. бяха признати за виновни, че в периода 2 - 3 октомври 2011 г. в съучастие помежду си като съизвършители и заедно с малолетно момче, чрез използване на техническо средство противозаконно отнели лек автомобил "Мерцедес" и намерените в него фолклорни носии, собственост на читалищен ансамбъл. Обща стойност на инкриминираното чуждо имущество е 3 875 лв.

Отнемането на колата е извършено от неохраняем паркинг под жилищен блок в квартал "Победа" вечерта на 2.10.2011 г. Младежите се прибирали пеша към домовете си, когато решили да проверяват вратите на по-стари автомобили, без алармена система, с идеята да откраднат кола, с която да продължат. Така те попаднали на микробус с незаключена задна врата, като в него намерили дистанционно, отключващо паркиран пред микробуса лек автомобил. Подсъдимите избутали с ръце микробуса, за да се открие възможност да потеглят с леката кола и с чуждото МПС обикаляли цяла нощ из различни райони на Варна. Младежите открили в купето и багажника на противозаконно отнетия автомобил чували с фолклорни носии, но преценили, че няма да им бъдат от полза и ги изхвърлили в контейнер. Около обяд на следващия ден младежите се разотишли, като изоставили на паркинг в кв. "Младост" чуждата кола с отключени задни врати и свалени стъкла. Полицията открила обявения за издирване автомобил и били иззети дактилоскопни следи.

20-годишният А. К. е ученик във възпитателно-учебен интернат и има предходна съдимост. Районният съд му наложи след групиране общо наказание от 1 година и 6 месеца пробация, при двете задължителни мерки - регистрация по настоящ адрес с периодичност два пъти седмично и срещи с пробационни служители. На 19-годишният В.А., които е ученик с чисто съдебно минало, съдът наложи наказание от 6 месеца пробация.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Probaciya-za-mladezhi-krali-avtomobil-vuv-Varna-438731
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.