Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
На 24 юни подписват договорите за изграждане на трафик-кулите на пристанища Варна и Бургас
Автор: Екип Varna24.bg 13:19 / 21.06.2013Коментари ()1007
©
На 24 юни 2013 г. от 11,00 часа в гр. Бургас официално ще бъде подписан договор между Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" и Консорциум "Мидия - Диана Комерс" за проектиране и изграждане и обзавеждане на сградите на бреговите центрове за управление и информационно обслужване на корабоплаването в Бургас и Варна.

Трафик-кулите в двата най-големи български пристанищни центрове ще бъдат изградени по проект: "Информационна система за управление трафика на плавателни съдове (VTMIS) - фаза 3", финансиран по приоритетна ос 4 "Подобряване на корабоплаването по морските и вътрешноводни пътища" на оперативна програма "Транспорт" 2007-2013 г.

Общата стойност на инвестицията е 3 767 700,00 лв. (без ДДС) и включва проектиране и изграждане на двата брегови центъра, а също така доставка и монтаж на машини и съоръжения.

Договорът ще бъде подписан от генералния директор на ДППИ Мирослав Петров и представляващия консорциум "Мидия - Диана Комерс" Димитър Янакиев в присъствието на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов.

Инвестиционният проект "Изграждане на система за управление на корабния трафик - /VTMIS фаза 3/" е пряко свързан с изпълнението на ангажиментите на Република България по прилагане изискванията на Директива 2002/59/EC за повишаване на безопасността и ефективността на морския транспорт и е на обща стойност 39 145 117,96 лв. с ДДС

Окончателното завършване на VTMIS ще бъде изпълнено в рамките на настоящия програмен период. Двата брегови центъра управление и информационно обслужване на корабоплаването се компоненти от цялостната система VTMIS, която включва сложен комплекс от технически и информационни средства за информационно осигуряване и контрол на корабния трафик.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Na-24-yuni-podpisvat-dogovorite-za-izgrazhdane-na-trafik-kulite-na-pristanishta-Varna-i-Burgas-439144
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.