Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Художници творят живопис на живо на площад "Европа“ в Бяла
Автор: Екип Varna24.bg 17:24 / 24.06.2013Коментари ()979
©
Започва V-ят Международен арт пленер в град Бяла. От 23 до 28 юни художници от от Русия, Холандия, Грузия, Литва, Турция, Азербайджан и България ще пресъздават Бяла в платната си. В продължение на 5 дни виртуозите на четката ще творят пред очите на гостите и жителите на града всеки ден от 17 до 20 часа на площад "Европа" . Творците ще пресъздадат на платно красивата природа и забележителности на града и ще популяризират Българското Черноморие на два континента.

Тази година ще видим "Бяла и морето" през погледите на Артурас Кавалияскас, Даниел Йорданов, Нилуфер Иналтонг, Давит Угрелидзе, Елена Букина, Елене Мелкадзе, Хан Щустер, Николай Ханзаров, Светлана Румак, Юсиф Катанов и Мария Алексиева.

Превърналия се в традиция пленер е едно от най- очакваните събития в културния календар но гр. Бяла.

Общината полага усилия да създаде спокойна и артистична атмосфера за вдъхновение на участниците и да популяризира пленера. Още през първата година от провеждане на мероприятието бе открит сайт - artshow.byala.org, което е изключително за културния туризъм по Черноморието и много важна предпоставка за привличане на световно известни майстори на четката.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Hudozhnici-tvoryat-zhivopis-na-zhivo-na-ploshtad-Evropa-v-Byala-439677
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.