Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Български евродепутат бе удостоен с награда "Евродепутат на годината"
Автор: Екип Varna24.bg 11:27 / 26.06.2013Коментари ()546
©
На тържествена церемония в Брюксел бяха обявени победителите в годишните награди на официалното издание на Европейския парламент "Parliament Magazine".

Българският евродепутат Мария Габриел от ГЕРБ/ЕНП стана носител на престижното отличие в категория "Равенство на половете" в конкуренция с другите номинирани Евелин Регнер (Австрия) и Моника Флашикова-Бенова (Словакия). Нейната номинация бе в резултат на приноса й към напредъка по въпроса за правата на жените и равенството на половете и поставянето му в дневния ред във и извън ЕС.

След връчването на приза, Мария Габриел заяви:

"Приемам тази награда като признание за усилията на всички жени във и извън Европа, които всеки ден се борят за правата на жените и равенството между половете.

Тя е символ на нашите европейски ценности - правата на човека, демокрацията и солидарността.

Тя е символ на отговорност - трябва да продължим да подкрепяме тези, които в конфликтни ситуации отстояват правата на жените и допринасят за установяване на мир и демокрация. Отговорност е, защото трябва да продължим борбата с насилието срещу жените, така че да сложим край на това явление.

Тя е символ на предизвикателство, защото няма истинска демокрация без равенство между половете. Правата на жените са права на човека, а без спазване правата на човека демократичният модел е немислим.

Така че знаем какво трябва да направим. Нека да осигурим на жените възможности да развиват целия си потенциал и да показват способностите си, да участват във вземането на решения на политическо, икономическо и социално ниво. Така всички заедно ще се утвърдим като пазители на ценностите на Европейския съюз."



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Bulgarski-evrodeputat-be-udostoen-s-nagrada-Evrodeputat-na-godinata-439984
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.