Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Завърши Международният арт пленер в Бяла
Автор: Екип Varna24.bg 15:53 / 01.07.2013Коментари ()1603
©
Единадесет художници от седем държави претвориха в платната си красивата природа и забележителностите на китния морски град Бяла. В продължение на 5 дни Артурас Кава, Даниел Йорданов, Нилюфер Иналтонг, Давит Угрелидзе, Елена Букина, Елене Мелкадзе, Хан Щустер, Николай Ханзъров, Светлана Румак, Юсиф Катанов и Мария Алексиева сътвориха една чудесна колекция от 36 картини.

Закриването на пленера бе отбелязано с изложба на всички произведения, създадени по време на тазгодишният пренер. Така жителите и гостите на града имаха възможността отново да им се насладят. В изложбата единствено не се включи Мария Алексиева, тъй като тя имаше специална задача. Мария изрисува стените на параклиса в Дома за възрастни хора с физически увреждания град Бяла.

На 28 юни пленера бе закрит от кмета на града Анастас Трендафилов, който с благодарности за активното творческо участие връчи грамоти на всички участници в V Международен арт пленер Бяла 2013.

Общината се постара да създаде спокойна и артистична атмосфера за вдъхновение на художниците. Като резултат фонда на града с произведения на изкуството се обогати с още 36 прекрасни картини.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Zavurshi-Mezhdunarodniyat-art-plener-v-Byala-440889
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.