Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
"Травиата" на Верди на сцената на Летния театър
Автор: Екип Varna24.bg 14:28 / 10.07.2013Коментари ()1078
©
Вторият премиерен спектакъл на новата постановка на "Травиата" - незабравимата опера от Джузепе Верди - ще се състои на 11 юли на сцената на Летния театър - Варна, в рамките на ММФ "Варненско лято" и с подкрепата на Италианския културен институт в София. В това ново издание участват двама италианци: диригент ще бъде Франческо Ланцилота, считан за един от най-обещаващите млади диригенти в италианската музикална панорама, а младата оперна певица Анджела Ниси ще изпълни главната роля на Виолета Валери.

Анджела Ниси завършва с отличие Консерваторията "Нино Рота" в гр. Монополи, след което продължава обучението си в Държавния Театър в Торино и Консерваторията Санта Чечилия в Рим. Печели многобройни международни конкурси. Нейни партньори на сцената ще бъдат българите Росен Ненчев, в ролята на Алфред и Иво Йорданов, в тази на Жорж Жермон. Двамата певци развиват собствената си творческа кариера най-вече в Италия.

През последните няколко години, маестро Франческо Ланцилота ръководи оркестрите на някои от най-значимите италиански театри, като Ла Фениче във Венеция, Сан Карло в Неапол, Театро Верди в Триест, Филхармонията на Верона и Операта в Каляри. Той е постоянен гост-диригент на Държавната Опера - Варна, където дирижира няколко продукции като "Селска чест", "Палячи", "Сватбата на Фигаро" и "Бохеми".

Либретото на "Травиата", написано от Франческо Мария Пиаве, поставено за първи път през далечната 1853 г., е добре познато на всички любители на операта. Но тематиките си остават актуални и до днес. Самият Верди е твърдял, че "Любовта прави хората по-възвишени!"

Събитието е част от програмата на традиционния музикален фестивал "Варненско лято" и се осъществява с подкрепата на Италианския културен институт в София, който отново присъства във Варна с още едно значимо културно събитие.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Traviata-na-Verdi-na-scenata-na-Letniya-teatur-442457
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.