Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Индийска телевизия снима филм за България
Автор: Екип Varna24.bg 07:32 / 30.07.2013Коментари ()507
© Varna24.bg
Индийска телевизия снима рекламен филм за България като туристическа дестинация. Екип на специализирания туристически тв канал "Travel XP HD" е у нас от 27 юли и ще остане за снимки до 8 август, съобщава Министерството на икономиката и енергетиката.

Целта на продукцията е да запознае повече индийци с България като възможна дестинация за почивката им. Филмът ще бъде излъчван регулярно по индийски тв канал. Откъси от него ще бъдат качени на интернет страницата на индийската телевизия, а допълнително ще бъде разпространяван и по други индийски канали.

Програмата на снимачния екип включва заснемане на обекти в София - катедралата "Св. Александър Невски", Народния театър "Иван Вазов", Софийския университет "Св. Климент Охридски", централни улици и алеи на София, Боянската църква, монумента "Камбаните", парк "Витоша". Екипът ще бъде и в Пловдив, където ще посети Стария град, централната пешеходна улица, хълма Бунарджика с монументи, Римския стадион, Римския амфитеатър, архитектурния резерват "Старинен Пловдив". Индийският телевизионен канал ще заснеме и известни туристически курорти по Черноморието, сред които кк "Албена", кк "Слънчев бряг", нос Емине, град Несебър, река Камчия.

През 2013 г., вследствие на стратегията по популяризиране на България в Индия като туристическа дестинация от Службата по търговско-икономическите въпроси в Индия се реализираха първите организирани индийски туристически групи, последната от които бе от 43 души корпоративни туристи.

Индийският пазар е вторият най-бързо растящ след китайския, независимо от икономическата криза и обезценяването на индийската рупия. През 2020 г. се очаква броят на пътуващите индийски туристи да нарасне до 50 млн. души годишно. Те са известни с високата си платежоспособност при пътуване в чужди дестинации. Средно годишно разходите им възлизат на около 200 млн. евро.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Indiiska-televiziya-snima-film-za-Bulgariya-445687
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.