Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Портних: Детските и спортните площадки във "Владиславово" не отговарят на изискванията
Автор: Екип Varna24.bg 11:00 / 12.08.2013Коментари ()1448
© Impact Press Group
Снимка Архив
Детските и спортните площадки в район "Владислав Варненчик" не отговарят на всички необходими изисквания и изпълнението им е некачествено. За нередностите съобщи кметът на Варна Иван Портних. В петък той лично обиколи площадките във "Владиславово", придружаван от районния кмет Неделчо Михайлов. По време на огледа бяха проверени и съоръженията, изградени през последните месеци от общината. При констатирани нередности ще се търси отговорност от изпълнителите, увери Портних.

"Впечатлението на техническия отдел в района бе, че не се влага нужното качество в производството на детски площадки. За целта сме написали поне 3 докладни записки до предното ръководство", коментира Неделчо Михайлов.

Обиколката започна с площадката в парка на "Владиславово". Оказа се, че тя не отговаря на изискванията, тъй като няма ограда.

Портних посочи, че като председател на финансовата комисия в община Варна е настоявал в бюджета за тази година приоритетно да бъдат насочени средства за изграждането на детски и спортни площадки.

"В района един път имаме забавяне на предвидените срокове и втори път има ясни индикации за некачествено изпълнение. Това е абсолютно недопустимо и аз като човек, ангажиран с този въпрос и назад във времето, не бих допуснал проектите да не се реализират според изискванията и по най-качествения начин. Парите не може просто да бъдат харчени, а резултатът да не е задоволителен", категоричен бе Портних.

Той коментира също, че за една площадка е най-важно да има противоударна настилка, ограда и съоръженията да са безопасни. Като нередности той посочи, че на някои места пързалките са алуминиеви. Това ги прави опасни, тъй като имат остри ръбове и се нагряват през горещите дни.

Иван Портних отбеляза, че се търсят възможности за изграждане на нови площадки във "Владиславово". "Това е един голям район с много млади хора и е редно да положим усилия, за да създадем по-добри условия за живеене в него", добави той.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Portnih-Detskite-i-sportnite-ploshtadki-vuv-Vladislavovo-ne-otgovaryat-na-iziskvaniyata-448244
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.