Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Д-р Врабевски: Виждам в лицето на варненския кмет едно по-добро бъдеще за града
Автор: Екип Varna24.bg 14:35 / 14.08.2013Коментари ()1113
© Днес +
Кметът Иван Портних награди д-р Милен Врабевски - учредител и председател на фондация "Българска памет", с почетен знак с лента на кмета на Варна за приноса му в насърчаването и подкрепата на обучението и възпитанието на младите хора в любов и зачитане на българската история, култура и националните и европейските ценности.

"Изключително удоволствие за мен е да наградя д-р Врабевски, ако има будители в наше време то той е един от тях", изтъкна Портних. Кметът добави, че е участвал в инициативи на председателя на фондация "Българска памет", а неговата дейност го прави достоен гражданин на морската столица.

В отговор д-р Милен Врабевски подчерта, че сътрудничеството му с Иван Портних му връща надеждата, че "заедно можем да се постигнем повече". Той заяви, че е оптимист и вижда в лицето на варненския кмет едно по-добро бъдеще за града.

Д-р Милен Врабевски е лауреат на наградата на Европейския парламент "Европейски гражданин за 2013 година". Той е роден във Варна. Възпитаник е на Първа езикова гимназия и на Медицинския университет в морския град. В продължение на седем години учредената от него фондация "Българска Памет" организира и спонсорира във Варна провеждането на семинари за евроинтеграция за младежи и ученици с български произход от Молдова, Украйна, Сърбия и Македония. Проявата протича под мотото "Силна национална идентичност - силна европейска идентичност". От 2007 година досега в инициативата са се включили повече от 3 000 младежи от българската диаспора.

През 2011 д-р Милен Врабевски е отличен от Българския Дарителски Форум със специалната награда Личност на годината с най-голям принос за каузата на благотворителността в България, а от 2012 година е член на Глобалната инициатива на Бил Клинтън.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/D-r-Vrabevski-Vizhdam-v-liceto-na-varnenskiya-kmet-edno-po-dobro-budeshte-za-grada-448654
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.