Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дадоха старт на разширението на детска градина във "Владиславово"
Автор: Екип Varna24.bg 15:18 / 16.08.2013Коментари ()1546
Първа копка на пристройка на ОДЗ "Детски свят" в район "Владислав Варненчик" направи кметът на морската столица Иван Портних. Новата сграда, в която ще бъдат вложени 1,2 млн. лв., включва две групи за общо 50 деца, физкултурен салон и басейн. Тя трябва да бъде готова до 5 месеца. По случай тържеството музикантите от група "Лот Лориен" дариха на малчуганите дискове с детска музика. Такива ще получат и всички останали забавачки във Варна.

"Работим активно по осигуряване на места в детските градини, ангажимент, който поех пред варненци по време на предизборната кампания. С бързи темпове върви проектирането на нови помещения със 120 места в "Малкият принц", както и на нова детска градина на ул. "Д-р Железкова", в която трябва да бъдат осигурени 150 места. След вътрешна оптимизация в градините се освободиха 175 места, очакват се още 80. Така останалите извън класирането 450 деца вече ще могат да кандидатстват за свободните места, обявени в сайта на община Варна", каза кметът.

"Разбира се, това не означава, че трябва да спрем да работим, напротив, статистиката показва, че напрежение вече има по отношение на приема в яслите. В тази връзка искам да припомня, че в края на октомври във Владиславово ще бъде открита нова ясла със 120 места", каза Иван Портних.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Dadoha-start-na-razshirenieto-na-detska-gradina-vuv-Vladislavovo-449025
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.