Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Приключи приемът в ИУ - Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:44 / 26.08.2013Коментари ()872
©
Бивши и настоящи студенти от
Икономически университет:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Успешно приключи кандидатстудентската кампания в Икономически университет - Варна. Приемът на студенти за учебната 2013/2014 година е реализиран на 100 процента. Над 2600 новоприети студенти са се записали в Икономически университет - Варна. И тази година кампанията се проведе в три отделни класирания, като още на първо класиране плановият прием бе изпълнен на 90 процента. Въпреки ситуацията в страната, свързана с демографската криза, анализът показва че кандидат - студентите имат категорично желание да учат точно в Икономически университет - Варна.

Най-желаните специалности в Икономически университет - Варна са: Бизнес икономика, Финанси,Мениджмънт, Счетоводство и контрол, Маркетинг, Международен бизнес (с обучение на английски език) идр. В тазгодишния прием в Икономически университет - Варна по различните специалности за едно място се състезават между 2 и 5 кандидат - студенти.

В своята 93-годишна история Икономически университет - Варна е подготвил над 100 хиляди икономисти, сред които чужденци от близо 60 различни националности. Днес в университета се обучават 13 000 български и чуждестранни студенти, подготвяни от 300 редовни преподаватели, от които над 120 са хабилитирани.Материалната база за обучение, изследователска, културна и спортна дейност в Икономически университет - Варна непрекъснато се модернизира.

Ръководството оценява инвестициите в обучение и изследваниякато необходима предпоставка за развитие на потенциала на студенти и преподаватели. Университетът подкрепя проекти за обмен на знания с чуждестранни академични центрове, като развитието на културен и спортен календар са сред приоритетите на ръководството му.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Priklyuchi-priemut-v-IU-Varna-450401
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.