Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър не разреши учениците от МГ и ОУ "Захари Стоянов" да учат в Спортното
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 27.08.2013Коментари ()1727
© Народно дело
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Захари Стоянов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева заявява в писмо до варненския кмет Иван Портних, че ще се създаде риск от нарушаване на обичайната социална среда както за учениците от Спортното училище във Варна, така и за учениците от друго училище, ако бъдат настанени в една и съща сграда. Писмото е отговор на предложение от община Варна в три от класните стаи на спортното училище да бъдат настанени деца от основно училище "Захари Стоянов" или от математическата гимназия. То е резултат от опитите на общината да намери разрешение на проблема с недостига на класни стаи.

В писмото на министъра се подчертава спецификата на Спортното училище, обучението в което включва целодневна учебно-тренировъчна дейност, дейности по възстановяване на децата от тренировъчните натоварвания и реализиране на индивидуална форма на обучение за талантливи ученици.
Министърът на младежта и спорта съобщава, че в качеството си на орган по назначаването на директора на спортното училище, не може да му възложи отговорност за осигуряване на безопасни условия за възпитание, обучение и труд на ученици от друго училище, както и на служители, които са в трудовоправни отношения с друг работодател. Припомняме, че сградата на спортното училище във Варна беше предоставено за безвъзмездно ползване за нуждите на Спортното училище "Георги Бенковски" с договор от 21 юни миналата година.




Още по темата: общо новини по темата: 32
09.09.2014 »
09.08.2014 »
11.06.2014 »
21.03.2014 »
01.12.2013 »
07.11.2013 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Ministur-ne-razreshi-uchenicite-ot-MG-i-OU-Zahari-Stoyanov-da-uchat-v-Sportnoto-450581
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.