Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Безводие мори жителите на села в община Шабла
Автор: Екип Varna24.bg 08:56 / 29.08.2013Коментари ()820
Безводие мори жителите на села в община Шабла. Чешмите в селата Захари Стояново и Черноморци са пресъхнали със седмици. Авариите в помпените станции са причина за липсата на вода, а ремонтите на помпите се бавят със седмици.

От две седмици жителите на Захари Стояново чакат от чешмите най-после да потече вода.

"Смениха ни тръбопровода, една седмица имахме така доста силно налягане, след това почна ужаса", казва Жечка Малева от село Захари Стояново.

Според кмета Николай Петров от ВИК се оправдавали, че постоянно им горят помпите.

"Има малки деца, с една цистерна, тука има фирма, с една цистерна минават и просто ни дават вода за разливане, вода за пиене нямаме. Ако свърши на магазина минералната вода, това означава край, загиваме. Нито можем да се измием, това е кампания, хората са на нивата, жънат, работят. И като са върнат, са в мизерия, с една дума", допълва Жечка Малева.

Без вода са и в съседното село Черноморци. За най-спешни нужди кметът карал вода с цистерна, разказват още хората.

От ВиК - Добрич, обясниха, че чести токови удари изваждат от строя помпите и така селата остават на сухо до тяхната подмяна. Междувременно от сряда токът в административната града на водното дружество вече е спрян. Крайната мярка е наложена от "Енергопро" заради неизплатени сметки за ел. енергия. Задълженията на ВиК - Добрич, за ток в момента са над 1 млн. и 400 000 лв.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Bezvodie-mori-zhitelite-na-sela-v-obshtina-Shabla-450947
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.