Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Математическата и ОУ "Захари Стоянов" отново не се разбраха
Автор: Екип Varna24.bg 16:08 / 29.08.2013Коментари ()1694
© Народно дело
Бивши и настоящи ученици от
ОУ "Захари Стоянов":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
МГ " Д-р П. Берон":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Повече от три часа продължи срещата между юристи и представители на ОУ "Захари Стоянов", МГ "Д-р Петър Берон", Регионалния инспекторат по образованието, Общинския съвет и Община Варна за решаване на спора между двете училища.

Въпреки обстоятелствените изложения от страните по казуса, до разрешаването на конфликта между двете училища не се достигна. Двете училища са в обща сграда и не достигат помещения за класни стаи. Проблемът датира от повече от 10 години. В голяма степен той се задълбочава заради постоянно увеличаващият се прием на деца и в двете училища. От 2004 година насам, броят на паралелките в Математическата гимназия се е увеличил с 5. В ОУ"Захари Стоянов", паралелките са с 9 повече. Преди дни, началникът на Регионалния инспекторат по образованието във Варна Венцеслава Генова обяви пред журналисти, че ако директорите не подпишат споразумението, спрямо тях ще бъдат взети дисциплинарни мерки по Кодекса на труда. Началникът инспектората увери, че новата учебната година ще започне и в двете училища.

Лилия Христова, директор на "Образование и младежки дейности" към общината поясни, че Общински съвет има три решения от две поредни години по случая. В решението, стаите са разпределени на принцип, който е бил необходим към момента. Лилия Христова подчерта, че общината може да предприема стъпки по преустройство на помещенията, едва, след като двамата директори се споразумеят. В рамките на срещата, Валентина Софрониева, председател на комисията по собственост изрази съжаление по отношение на създалата се ситуация. Тя определи казуса като "междуличностни отношения между двамата директори" и изрази мнение, че проблемът може да се реши, но явно не това е целта на ръководителите на тези две варненски училища.

Към момента на основание на решение на ОбС Варна ОУ "Захари Стоянов" ползва 36 кабинета и са му предоставени за ползване помещения в съседни блокове, с предназначение занималня - общо 42 помещения. Математическа гимназия ползва 46 учебни стаи.

От Регионалния инспекторат във Варна изразиха надежда да бъде постигнато споразумение между двете страни в спора до 1 септември. В случай, че не се стигне до това споразумение, досега действащият договор ще бъде отхвърлен и Общински съвет Варна ще прави разпределението на стаите.

Източник: Радио "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 32
09.09.2014 »
09.08.2014 »
11.06.2014 »
21.03.2014 »
01.12.2013 »
07.11.2013 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Matematicheskata-i-OU-Zahari-Stoyanov-otnovo-ne-se-razbraha-451098
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.