Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
От Кучкарника не дават на природозащитници да осиновят питбул
Автор: Екип Varna24.bg 17:25 / 09.09.2013Коментари ()1066
От Сдружение с нестопанска цел "Право на живот по закон" настояват да осиновят куче от Общинския приемник за безстопанствени кучета в с. Каменар. От кучкарника обаче им отказвали, като дори поставили абсурдното условие Сдружението да представи нотариален акт за имота, в който ще бъде гледано кучето. Това заяви пред Дарик Дарина Бързева, председател на СНЦ "Право на живот по закон".

Става въпрос за питбул, открит преди 3 месеца вързан за дърво по пътя за Каменар. Бързева станала свидетел на това как екип от приюта товари кучето в специализирания автомобил за транспортиране на безстопанствени животни.

Според природозащитничката четириногото няма здравословни проблеми. "Лае и скача по клетката като всички останали кучета и те решават, че е агресивно, без това да е доказано. Освен това кучето вече 3 месеца е затворено в клетка с размери метър на метър, което противоречи на законовите изисквания за хуманно отношение към животните", изтъкна председателят на "Право на живот по закон".

Сдружението е единственият желаещ за нов стопанин на питбула, като за целта има подадено и заявление за осиновяването му. Според Бързева осиновяването им се отказва, тъй като природозащитната организация вади на показ "кирливите ризи" на работещите в кучкарника.

В приюта от 3 дни имало агонизиращо куче, което никой не поглеждал. Имало и още един питбул, за който от Сдружението не получавали информация от кога е там и кой го е оставил. А условията в кучкарника били под всякакви критика, посочи природозащитничката.

"Въобще не е почиствано, няма следи от вода, храната е недостатъчна за толкова животни, колкото са в момента. А в същото време служителите си стоят на пейката и никой не помръдва за нищо", изреди установените нередности Бързева. По думите й не се допуска и доброволци да разхождат четириногите.

На 19 септември природозащитници ще имат среща с кмета Иван Портних, пред когото ще представят проблемите с отношението към животните в кучкарника в Каменар.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ot-Kuchkarnika-ne-davat-na-prirodozashtitnici-da-osinovyat-pitbul-452892
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.