Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Идея: Зелената ивица в средата на бул. "Княз Борис І" край Делфинарума може да бъде превърната в паркинг
Автор: Екип Varna24.bg 11:16 / 10.09.2013Коментари ()4604
© Народно дело
Зелената ивица в средата на бул. "Княз Борис І" в района на Делфинарума може да бъде пожертвана и превърната в паркинг. Тази идея се обсъжда в община Варна като вариант за решаване на проблема с колите в Морската градина. Както вече обяви кметът Иван Портних, за да се спре достъпът на автомобили в парка, в неговата периферия ще бъдат направени т.нар. буферни паркинги. В такъв да бъде превърната зелената ивица в средата на пътя за Златни пясъци, е предложила неправителствена организация.

Идеята засега не се е превърнала в същински проект, затова и не са ясни някои от елементите й, като например как ще се организира движението по натоварения булевард, в средата на който трябва да влизат и излизат паркиращи коли. Не е ясно и как пешеходците ще пресичат улицата, за да стигнат от паркинга до парка.

По повод новия паркинг се появи информация, че проектирането му вече е възложено на добре познатата на варненци фирма "Хидрострой". Шефът й Николай Пашов обаче заяви, че общината засега не е възлагала подобна задача на фирмата. Той добави, че е запознат с идеята, но само от проста схема, илюстрираща идеята.

Без проект не се знае каква ще е стойността на съоръжението, което няма да има допълнителни нива, нито пък може да се каже колко време ще отнеме реконструкцията в средата на булеварда. Не е ясно и дали проектът ще бъде подложен на обществено обсъждане заради факта, че макар и да не се използва от гражданите, ивицата все пак има статута на зелена площ.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ideya-Zelenata-ivica-v-sredata-na-bul-Knyaz-Boris-krai-Delfinaruma-mozhe-da-bude-prevurnata-v-parking-452978
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.