Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ЕК възнамерява да забрани роуминга в Европейския съюз
Автор: Екип Varna24.bg 09:41 / 12.09.2013Коментари ()723
© Varna24.bg
Европейската комисия възнамерява да забрани на телекомите да събират такси за входящи обаждания в страните от Европейския съюз. На практика това означава да бъде забранен роумингът. При досегашната практика абонатът заплаща не само изходящите си обаждания, но и входящите, ако се намира в страна, която е извън зоната на дейност на съответния оператор.

ЕК предприема стъпки за създаване на единен европейски пазар в телекомуникациите. Комисията смята да забрани изцяло международните разговори в Европейския съюз, което на практика означава, че телефонен разговор от София до Брюксел например ще струва толкова, колкото струва и разговор в България, примерно от Луковит до Малко Търново.

Предвижда се роумингът да бъде премахнат от следващото лято за гласовите услуги, а за мобилния интернет - от 2016 година.

Според Европейската комисия след като бъдат приети от всички 28 държави, новите правила ще позволят на телекомите да се развиват по-добре и да бъдат защитени както потребителите, така и те.

Има идея договорите за телекомуникационни услуги да бъдат с продължителност най-много 12 месеца. Ще бъде възможно и клиент да прекрати предсрочно договора си, ако скоростта на интернета, който получава, е по-малка от обещаната.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/EK-vuznameryava-da-zabrani-rouminga-v-Evropeiskiya-suyuz-453321
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.