Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Украинският посланик: Варна е една много атрактивна туристическа дестинация
Автор: Екип Varna24.bg 16:33 / 12.09.2013Коментари ()943
Очакваме броят на украинските туристи тази година да надхвърли 200 000. Това заяви посланикът на Украйна у нас Микола Балтажи, след среща с кмет на Варна Иван Портних.

Той посочи, че Варна е една много атрактивна туристическа дестинация и броят на украинските визи се увеличава.

"Имаме повече от 150 000 издадени визи от българските дипломатически представителства в страната, но реалният брой на туристите, които посещават България е по-голям, тъй като те влизат с шенгенски визи", обясни украинският посланик.

Според него, ако визовият режим бъде свален, то броят на туристите от Украйна ще се увеличи многократно. "Трябва да се работи в посока либерализиране на визовия режим между нашите страни", категоричен бе посланикът на Украйна у нас.

По отношение на сътрудничеството между Варна и побратимените градове в Украйна, като Одеса, Харков, Киев и др. Микола Батажи заяви, че между тези градове може да се направи много за подобряване на връзките в сферата на икономиката, туризма, транспорта и т.н. Той подчерта, че в сектора на транспорта Варна и Одеса, като морски градове имат какво да подобрят.

"Моят интерес например е модернизацията на варненския порт. Аз вече споменах, че има много украински фирми, които биха работили и инвестирали в България, което ще е добре и за двете страни", каза в заключение Микола Балтажи.

Източник: Радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ukrainskiyat-poslanik-Varna-e-edna-mnogo-atraktivna-turisticheska-destinaciya-453469
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.