Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът свика общинската комисия по безопасност на движението
Автор: Екип Varna24.bg 15:51 / 13.09.2013Коментари ()587
©
Общинската комисия за безопасност на движението по пътищата в община Варна проведе първото си заседание в обновен състав. Тя бе свикана със заповед на кмета Иван Портних. Комисията се оглавява от заместник-кмета Тодор Иванов. В нея влизат представители на общината, Областната дирекция на вътрешните работи, Областното управление за пожарна безопасност и защита на населението, Пътно управление, Общинска полиция, както и неправителствени организации за безопасност на движението.

Днес комисията определи кръгът от въпроси, с които ще се занимава - те са свързани както с безопасността по улиците, така и с регулирането на движението с пътни знаци и хоризонтална маркировка. Комисията ще разглежда и жалби и сигнали от граждани, свързани с трафика по варненските улици. Сигнали и предложения до нея могат да се подават и на електронния адрес signali@varna.bg .

Вчера фирма "Елит - пътна сигнализация" приключи дейностите по освежаването на пешеходните пътеки и пътната маркировка в близост до варненските училища, детски градини и детски ясли. Освен хоризонталната маркировка, два дни преди първия учебен ден, фирмата е приключила и подмяната на пътните знаци около училищата. По повод началото на новата учебна година община Варна инвестира над 40 хиляди лева, за да гарантира безопасността на движението на учениците.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-svika-obshtinskata-komisiya-po-bezopasnost-na-dvizhenieto-453641
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.