Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условна присъда и 6 000 лв. глоба за турчин, вилнял във Варна и ударил полицай
Автор: Екип Varna24.bg 15:29 / 18.09.2013Коментари ()848
©
За причиняване на телесна повреда на полицай при изпълнение на службата му и за хулиганство, Районният съд във Варна призна за виновен 25-годишен турски студент. В задочно производство, за всяко от престъпленията съдът постанови отделни наказания, като наложи на 25-год. К. Бахадър общо най-тежкото от тях - 7 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок.

Инцидентът възникнал през нощта на 6 май 2011 година, в близост до жилищен блок край Цветния пазар на бул."Чаталджа". Подсъдимият се връщал от дискотека с двама свои състуденти, когато повлиян от изпития алкохол, минавайки покрай паркиран на улицата автомобил, той ритнал с крак и счупил страничното му огледало. Активиралата се аларма събудила хора от блока, които от терасата си направили забележка на компанията и съобщили, че ще извикат полиция. Тогава подсъдимият започнал да псува на висок глас, демонстративно си събул дънките и боксерките, като се насочил гол към входната врата на кооперацията и с юмрук строшил стъклото й. Пристигналият полицейски екип разпоредил на тримата младежи да останат на място и да представят личните си документи. Двамата състуденти на Бахадър изпълнили разпореждането, но той самият отказал да се облече, замахнал срещу единия от полицаите и побягнал. Сред като бил настигнат, при опит да му бъдат поставени белезници, подсъдимият ударил в лицето служителя на реда.

В резултат на нанесения удар, пострадалият полицейски служител получил мозъчно сътресение, счупване на горночелюстен синус, фрактура на зъб и кръвонасядания, обусловили временно разстройство на здравето.

Районният съд уважи внесения за съвместно разглеждане в наказателния процес граждански иск и осъди 25-год. К. Бахадър да заплати на пострадалия сумата от 6000 лв. за причинените му неимуществени вреди. В тежест на подсъдимия е държавната такса върху уважения граждански иск и направените по делото разноски. 15-дневен е срокът за обжалване на присъдата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovna-prisuda-i-6-000-lv-globa-za-turchin-vilnyal-vuv-Varna-i-udaril-policai-454512
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.