Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ОИЦ-Варна организира серия от кръгли маси за основните проблеми при усвояването на евросредства
Автор: Екип Varna24.bg 10:12 / 23.09.2013Коментари ()760
Областният информационен център - Варна организира серия от 2 регионални кръгли маси за основните проблеми при усвояването на средства от еврофондовете и предложения за тяхното преодоляване. Двете дискусии ще се проведат на 24 и 25 септември 2013 г. под мотото "Научени уроци - казуси и решения при изпълнението на европроекти".

• 24.09.2013 г. 10,30 часа, Областна администрация - Варна: Кръгла маса за бенефициенти-общини от Варненска област "Научени уроци - казуси и решения при изпълнението на европроекти"
• 25.09.2013 г. 10,30 часа, Областен информационен център - Варна: Кръгла маса за бенефициенти-фирми и неправителствени организации "Научени уроци - казуси и решения при изпълнението на европроекти"

Първата кръгла маса ще събере утре - 24.09.2013 г. в Областна администрация представители на общини от Варненска област, които реализират проекти по Оперативните Програми. Форумът ще бъде открит от Областния управител Иван Великов.

Дискусията на 25 септември в залата на ОИЦ е за представители на фирми и неправителствени организации, които работят по проекти. Модератор и на двете срещи ще бъде представител на Асоциация "Прозрачност без граници".
През двата дена ще бъдат обсъждани предложения за решаване на проблемите възникнали при изпълнението на проекти, които бяха очертани в резултат на проведено от ОИЦ - Варна проучване сред бенефициенти от Варненска област. Ще бъдат дискутирани и предложения за подобряване на процедурите при кандидатстване и изпълнение на проекти по оперативните програми. Всички препоръки и предложения от кампанията ще бъдат обобщени и предоставени на управляващите органи на оперативните програми и обсъдени на национална кръгла маса през есента.

Кръглите маси са в рамките на националната кампания "Научени уроци", която цели подобряване на процедурите за изпълнение на проекти, финансирани от оперативните програми. Инициативата се реализира в цялата страна от мрежата от 28 информационни центъра за популяризиране на Кохезионната политика на ЕС в България под патронажа на вицепремиера Зинаида Златанова.

ПРОГРАМА НА КРЪГЛИТЕ МАСИ ЗА 24 И 25 СЕПТЕМВРИ:

Модератор: Иван Иванов, Асоциация "Прозрачност без граници"
10.15-10.30 Регистрация на участниците.
10.30-10.40 Откриване
10.40-10.50 Представяне на националната кампания "Научени уроци". Обявяване на резултатите от проведеното проучване във Варненска област сред бенефициенти за основните проблеми при усвояване на средства от оперативните програми 10.50-11.30 Дискусия за основните очертани проблеми при изпълнение на проекти, финансирани от оперативните програми.
11.30-12.15 Обсъждане на предложения за промяна и подобряване на условията за кандидатстване и изпълнение на проекти.
12.15-12.25 Излъчване на представител на Варненска област от регионалната кръгла маса за участие в националната кръгла маса от кампанията "Научени уроци".



https://www.varna24.bg/novini/varna/OIC-Varna-organizira-seriya-ot-krugli-masi-za-osnovnite-problemi-pri-usvoyavaneto-na-evrosredstva-455260
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.