Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поради липса на зали варненски съдии гледат дела в кабинетите си
Автор: Екип Varna24.bg 14:23 / 27.09.2013Коментари ()698
© Varna24.bg
Вчера сутринта за пореден път заседание по дело на Варненския окръжен съд започна в... стаята на пресаташето на институцията. Поради липса на свободни зали в сградата на площад "Независимост" това вече ставало практика, споделиха магистрати.

В помещение 2 на 3 метра са съставът, представителят на обвинението, свидетелите си чакат отвън, а близките на подсъдими и потърпевши нямат изобщо достъп до публичните заседания.

Друг вариант, когато трите зали на окръжния и апелативния съд са заети, бил делата да се провеждат в... кабинета на някого от съдиите.

Това се случва заради отлагания безкрайно във времето проект за строителство на Съдебна палата във Варна, която да приюти всички магистрати и да даде възможност за нормалната им работа. Въпреки че имаше обществена поръчка за публично-частно партньорство и няколко пъти спечелилата фирма намалява стойността на офертата, до момента нищо не се случва. Няколко първи копки при няколко правителства бяха правени на мястото, където би трябвало да изникне красивата модерна сграда. В момента там цари пустош.

"Скоро ще излезем на площада пред съда и там ще водим делата", с доза черен хумор коментираха съдии от Варненския окръжен съд.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Poradi-lipsa-na-zali-varnenski-sudii-gledat-dela-v-kabinetite-si-456214
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.