Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненски окръжен съд остави в ареста финансиста от известна наркогрупировка във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:30 / 02.06.2008Коментари ()980
© Varna24.bg
Варненският окръжен съд остави в ареста финансиста Ивелин Й. Митев на 33 години от Варна, съобщиха от пресслужбата на институцията. Заедно с него на скамейката седнаха Красимир Кирилов, Стилиян Георгиев, Иван Янков и Николай Хаджимихалев. Те са обвинени в това, че като организирана престъпна група са държали и разпространявали във Варна различни наркотични вещества в големи количества. Те са задържани под стража на 15 май тази година след специализирана акция на сектор БОП във Варна. В резултат на операцията са задържани килограм хероин, килограм и 100 грама амфетамини, прибори за разфасоване на дрогата, фонокарти, листчета за опаковане на отделните дози дрога с лого, изобразяващо скорпион и водно конче и други веществени доказателства.

Варненска окръжна прокуратура е внесла секретни справки, които съдържат данни и за други престъпления, извършени от групировката, които ще бъдат обект на допълнително разследване. ВОС е преценил, че няма конкретни доказателства, които да уличават Ивелин Митев в притежание и разпространение на наркотици. Събрани са гласни, писмени и други веществени доказателства, които го правят съпричастен към управлението на крупните финансови средства на групировката, придобити от престъпната дейност. Разследването все още е в начален етап и предстои прецизиране на обвиненията спрямо него. Според представителя на прокуратурата Митев ще бъде разследван и за пране на пари. Предвид тежестта на обвинението и високата обществена опасност на престъпното деяние, съдът е преценил, че ако е на свобода, Ивелин Митев може да се укрие или да извърши други престъпления.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-okruzhen-sud-ostavi-v-aresta-finansista-ot-izvestna-narkogrupirovka-vuv-Varna-45669
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.