Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Бомбоубежищата във Варна в окаяно състояние
Автор: Екип Varna24.bg 16:20 / 07.10.2013Коментари ()6875
© Днес +
Бомбоубежищата, които са разположени на територията на Варна и по принцип би трябвало да се поддържат, за да са годни при евентуална опасност от радиация или военни действия са в окаяно състояние.

Подземните съоръжения са 68 на брой, но голяма част от тях са наводнени или затънали в мръсотия, признаха от полицията и пожарна безопасност.

Само две са уж използваемите убежища, като едно от тях се намира в сградата на Хуманитарната гимназия и в него могат да бъдат евакуирани около 1000 души.

Там обаче обстановката е меко казано отвратителна, по земята се въргалят умрели хлебарки, а тоалетните са тесни, мръсни и студени.

Останалите бомбоубежища, които би трябвало да поберат варненци при евентуална заплаха са заключени. Достъпът до убежището край Паметника на Българо-съветската дружба е почти невъзможен. Самото помещение пък отдавна се е превърнало в приют за бездомници, които са го нафрашкали с всевъзможни боклуци.

"В случай на война или радиационно замърсяване, на практика там няма как да закараме хора", признаха експерти.

Остава ни единствената надежда, че над Варна скоро няма да се завихрят военни действия. А ако това се случи, всеки ще трябва да се спасява поединично.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Bomboubezhishtata-vuv-Varna-v-okayano-sustoyanie-457824
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.