Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Въвеждат нови правила за прием в детските ясли във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:58 / 28.10.2013Коментари ()1108
© Varna24.bg
Въвеждат нови правила за прием в общинските детски ясли във Варна. Това решение взеха на днешното си заседание общинските съветници от комисията по здравеопазване към местния парламент.

Новостите са изработени вследствие на предложения на родители и директори на детски заведения. Системата за прием е точкова, като детските ясли са вече отделени от общинските детски заведения. Отпада едно от старите предимства при постъпване на малчуганите - районирането. Така става възможно родителите сами да избират къде да подадат документите на детето си. Преднина ще имат и семействата, които нямат задължения към дирекция "Местни данъци и такси". Приоритетно ще бъдат приемани деца, чиито родители работят или се самоосигуряват, както и малчугани със заболявания. Предимство имат и дечицата от многодетни семейства, децата - близнаци, сираци и други.

Предложението трябва да бъде прието на сесията на общински съвет. Очаква се новите правила да влязат в сила от 1 декември 2013 година.

Към момента детските ясли на територията на град Варна са 11. Скоро врати отваря още една детска ясла - "Мечо Пух" във кв."Владислав Варненчик" с капацитет от 64 места. Проучват се и възможностите за разширяване на детски заведения.

"Всички детски ясли са много добри. В тях работят повече медицински сестри, а храненето се извършва съгласно съществуващата наредба," каза Нели Вълева, главен експерт "ДУЗ".

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuvezhdat-novi-pravila-za-priem-v-detskite-yasli-vuv-Varna-461364
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.