Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обсъдиха създаване на младежки консултативен орган към ДАМС
Автор: Екип Varna24.bg 17:40 / 06.06.2008Коментари ()975
Идеята за създаване на младежки консултативен орган към Държавната агенция за младежта и спорта бе обсъдена по време на националния дебат „Структурният диалог и младите хора" във Варна. В днешната заключителна фаза на младежкия форум, започнал на 4 юни, бяха обобщени основните тези на младежите за начините, по които трябва да се провежда структурният диалог между младите хора и институциите. В предвиждания консултативен орган към ДАМС, представители на младежки организации от цялата страна трябва да взимат реално участие в работата на държавните структури, смятат участниците в дебата.

Идеята бе подкрепена от домакина на форума Кирил Йорданов, кмет на Варна и от Весела Лечева, председател на ДАМС. „Създаването на такъв орган ще ни отнеме много време и енергия, но е необходим и трябва той да работи ефективно", заяви Лечева. Според нея за това е необходима и съответната законова уредба. С предстоящия за приемане Закон за развитие на младежта трябва да се даде на младежките организации мястото на реални партньори на местната власт и държавните структури, допълни Весела Лечева.

Провеждането на заключителната част на младежкия форум бе затруднено от прекъсване на електрозахранването, но това не смути участниците, които продължиха работата си без осветление и озвучителна техника.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obsudiha-suzdavane-na-mladezhki-konsultativen-organ-kum-DAMS-46229
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.