Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ефективни наказания за двама мъже за кражба в съучастие
Автор: Екип Varna24.bg 14:42 / 05.11.2013Коментари ()1032
©
Районният съд наложи ефективни наказания на двама мъже за кражба в съучастие. С присъда по реда на съкратеното съдебно следствие, 31-годишният П. Божилов и 33-год. Д.Хубенов признаха вината си за извършена кражба на две предпазни метални решетки над прозорци на избени помещения в централната част на Варна.

Вечерта на 10 декември миналата година двамата подсъдими забелязали в английски двор на кооперация в близост до обитаваното от тях жилище въпросните решетки, изработени от винкел и метални шини. Макар че решетките били тежки, те не били здраво закрепени за земята и двамата с издърпване успели последователно да ги извадят и отнесат в дома си. На другата сутрин подсъдимите започнали да чупят и разглобяват откраднатото, за да го продадат на части за вторични суровини. Операцията била повторена след ден и с втората решетка, но поради шума от трошенето живущи в съседство подали сигнал в полицията и при извършена на място проверка били намерени части от инкриминираното имущество. Общата стойност на откраднатите метални решетки е 105 лв.

Престъплението е извършено от двамата подсъдими в условията на опасен рецидив. Те са многократно осъждани за престъпления от общ характер. За конкретното деяние на 31-годишният П. Божилов бе наложено наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода при първоначален строг режим. Понеже Божилов е извършил кражбата в изпитателния срок на условно предсрочно освобождаване от затвора, съдът постанови той да изтърпи отделно и неизтърпяната част (2 месеца и 9 дни) от наказание, наложено му от ВРС през 2011г. за причиняване на средна телесна повреда. 33-год. Д.Хубенов получи за извършената в съучастие кражба наказание от 1 година и 5 месеца затвор.

Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Efektivni-nakazaniya-za-dvama-muzhe-za-krazhba-v-suuchastie-462639
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.