Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наградиха победителите в конкурса "Паметта на водата" в Бяла
Автор: Екип Varna24.bg 16:12 / 11.11.2013Коментари ()583
©
Кметът на община Бяла Анастас Трендафилов лично връчи наградите на победителите в поетичния конкурс "Паметта на водата". Награждаването се състоя на 8 ноември в салона на НЧ "Пробуда- 1928" гр. Бяла.

Стихотворението "Да помълчим" на Павлина Йосева от София, бе категоричен фаворит на журито и спечели първото място. Илиана Илиева бе наградена с втора награда, третото място бе разделено между Ивайло Терзийски от Силистра и Венцислав Василев от Варна.

Специални гости на церемонията по награждаването бяха членове на "Сдружение на писателите" - Варна. След награждаването всички гости имаха възможността на се насладят на стиховете на победителите, рецитирани от самите тях. Срещата приключи с обещание от страната на кмета на Бяла, че конкурса ще продължи в годините. Г-жа Марица Гърдева, от Сдружение на писателите - Варна, създател на регламента на конкурса и основен координатор на същия, обяви мотото под което ще премине следващия конкурс - "Водата е красива" (заглавие на стихотворение от тазгодишната победителка Павлина Йосева).

Община Бяла и "Сдружение на писателите" - Варна организираха Третия национален конкурс за поезия "Паметта на водата целейки да стимулират литературното творчество посветено на многообразието на българския воден ресурс и свързаните с него философски, естетически, дори туристически вариации.



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Nagradiha-pobeditelite-v-konkursa-Pametta-na-vodata-v-Byala-463645
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.