Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Крадец-рецидивист бе осъден на почти 5 години затвор
Автор: Екип Varna24.bg 12:53 / 09.06.2008Коментари ()1014
© Varna24.bg
23-годишният Дарин Миндизов от Варна, многократно осъждан за различни престъпления, в това число и за грабежи, от днес е с нова, осма поред присъда на Варненския окръжен съд, отново за грабежи, извършени при условията на опасен рецидив, съобщиха от пресслужбата на ВОС. Лишаване от свобода за 4 години и 6 месеца при първоначален строг режим е наказанието, което ВОС му наложи за 3 последователни грабежа над жени, единият от които придружен със средна телесна повреда, извършени в периода 17 януари - 14 февруари тази година. 212,55 лв е общият размер на двата граждански иска, които ВОС му присъди, за да възстанови имуществените вреди на две от пострадалите.

Миндизов се възползва от условията на съкратеното съдебно следствие, призна вината, фактите, посочени в обвинителния акт, отказа се от гледане на делото по общия ред, а съдът му присъди наказание под минимума, предвиден от закона. За грабеж при условията на опасен рецидив и придружен със средна телесна повреда законодателят е предвидил наказание от 5 до 15 години лишаване от свобода. Младежът е грабил само жени, които вечер се прибирали сами към домовете си. Нападал ги е в жилищния вход и всеки път е използвал сила. Отнемал е дамските им чанти, мобилни телефони и парите, които жените носели в личния си багаж. Общият размер на ограбеното възлиза на 782, 99 лв. При втория грабеж жената, която била нападната на стълбището във входа на дома си получила тежки травми вследствие на 3 счупени ребра и на гръдна кост. Третата жена била бременна, а нападението станало в асансьора на дома й. Веднага след последния грабеж Дарин бил задържан и разпознат от пострадалите жени.

Миндизов е осъждан 7 пъти, а последното му излизане от затвора е било през ноември миналата година след условно предсрочно освобождаване по друга присъда на ВОС за грабеж. Остатъкът от 3 месеца и 6 дни на изпитателния срок на тази присъда днес беше присъединен към осмото поред наказание на Дарин. Така общият размер на наказанието, което наркозависимият младеж ще изтърпи ефективно става 4 години 9 месеца и 6 дни. ВОС потвърди мярката му за неотклонение "задържане под стража" и му присъди общо 158 лв държавни такси и разноски по делото. Присъдата подлежи на въззивен контрол в 15-дневен срок.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kradec-recidivist-be-osuden-na-pochti-5-godini-zatvor-46431
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.