Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Скъпотията накара варненци да забравят пътеките към моловете
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 02.12.2013Коментари ()1189
© Varna24.bg
Да зарадват близките си, макар и с дребен подарък, се подготвят варненци с опразнени от кризата джобове. Много хора са хукнали из магазините втора употреба. Наблюдение над този тип търговски обекти показва, че и там върви преструктуриране. Битката между секънд хенд магазините и тези, които подмамват със стоки от фалирали търговци от ЕС, измести някои от познатите от години второупотребни обекти. Част от местата за покупка на стари дрехи, обувки и прочие необходими за бита вещи просто изчезнаха. Други, с претенции на бутици, се преместиха или свиха търговската си площ.

Разходка из оцелелите магазини показва, че "за всеки влак си има пътници". Варненци купуват най-вече пухени детски играчки, покривки от лен, бельо, чорапи, които са чисто нови. Хавлиени кърпи и играчки по 9 лв./кг излизат без пари на бедните потребители. Официални рокли от световни марки, обличани 1-2 пъти от бившите им собственици, излизат по 15-20 лв. Големи нови хавлии може да се намерят за 5-6 лв. едната.

Все по-трудно е да се открият нови дънки или джинси, читави пуловери и блузи. Според продавачките сега започват търсенето на ски екипи. Варненка сподели, че заминават на планина и е взела за 9 лв. неупотребяван костюм за дъщеря си тийнейджърка. Съпругът й пък се обзавел със ски яке за 15 лв., в което още стояла лифт картата на предишния му собственик. Любители на магазините секънд хенд споделят, че и там се пласират измамни маркови дрехи. Специално им се пришиват етикети на световноизвестни производители, предупреждават ценителите на евтинията.

Варненци все по-често забравят пътеките към моловете заради скъпотията там и липса на средства. Често любителите на лъскави маркови дрешки се учудват с какви интересни тоалети се появяват техни познати на публични места. Малцина се сещат, че това е "от нашите магазини", сподели изобретателна дама. Тя обясни, че дори и тв звезди в столицата си имали "райски кътчета" за дрехи втора употреба. Там специално им запазвали бутикови рокли и костюми.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Skupotiyata-nakara-varnenci-da-zabravyat-putekite-kum-molovete-467108
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.