Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Условна присъда за "пазач", продал маси и столове на ресторант
Автор: Екип Varna24.bg 14:52 / 02.12.2013Коментари ()819
©
3 месеца лишаване от свобода, отложени с 3 години изпитателен срок - това наказание наложи Варненският районен съд на 36-годишен мъж от Търговище за присвояване. По силата на постигнато в съдебна зала споразумение 36-год. И. Искренов бе признат за виновен, че на 23 януари 2011 г. противозаконно присвоил чужди движими вещи - маси, столове и пейка, които пазел.

Чуждите вещи били на обща стойност 1962 лева и представлявали оборудване за ресторант в КК "Златни пясъци". Собственикът на заведението устно възложил на подсъдимия през зимния сезон да охранява помещенията и оборудването срещу минимално заплащане, храна и осигуряване на стая за нощувка. През м. януари, предвид обстоятелството, че не получил заплащане, подсъдимият решил да продаде на друг собственик на обект в курорта част от охраняваното от него оборудване. На 23 януари 2011 г. представители на купувача дошли с камион до ресторанта и натоварили общо 9 маси, 24 дървени стола и масивна пейка. Пострадалият собственик едва в началото на м. май същата година, при започване на подготовката за летния сезон, отишъл в заведението и установил липсите.

36-год. И.Искренов е неосъждан. Към момента причинените от деянието имуществени щети са възстановени. Споразумението е окончателно и влиза в сила веднага.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovna-prisuda-za-pazach-prodal-masi-i-stolove-na-restorant-467175
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.