Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Областният спря ремонта на Центъра за психично здраве
Автор: Екип Varna24.bg 09:44 / 05.12.2013Коментари ()964
©
Областният управител Иван Великов спря ремонта на Центъра за психично здраве във Варна. Той е върнал за ново разглеждане решението на Общинския съвет, с което бяха гласувани близо 39 500 лева за обновяване на помещенията в ДКЦ "Иван Рилски" в "Аспарухово".

Според Великов общинските съветници са нарушили Закона за лечебните заведения, който казва, че целеви субсидии могат да се дават за основен ремонт, свързан с преустройство на здравното заведение, съобщава Дарик.

"В случая става дума за ремонт, който обаче няма характеристиките на основен. Затова смятам, че отпускането на гласуваните вече средства от бюджета на Община Варна за 2013 г. е в противоречие на закона", аргументира се губернаторът.

Великов е върнал за преразглеждане още две решения на местния парламент. Едното е за закриване на общинското предприятие "Охрана", а причината е, че предложението не е било гледано от ресорните комисии към Общинския съвет.

Великов оспорва също избора на общинския съветник Николай Дочев от ГЕРБ за представител на местния парламент в "Асоциация ВиК". "Решението е взето при липса на кворум, с което съществено са нарушени правилата", мотивира се областният управител.

Първите две оспорени решения ще бъдат преразгледани на днешното заседание на комисията по собственост и стопанство, което ще започне в 15:00 часа в общината.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Oblastniyat-sprya-remonta-na-Centura-za-psihichno-zdrave-467616
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.