Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Отпада вариантът да се изгради автогара във Варна с европари
Автор: Екип Varna24.bg 16:20 / 05.12.2013Коментари ()993
© Varna24.bg
Снимка Архив
Вариантът да се изгради автогара във Варна с европейски средства като част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие отпада. Това стана ясно по време на днешното заседание на Постоянната комисия "Европейски въпроси и международно сътрудничество" към Общинския съвет.

Според експертите било недопустимо изграждане на автогара като част от този план. Иначе днес бе окончателно одобрен въпросният интегриран план за градско възстановяване и развитие. Това става за втори път, тъй като се е наложило внасянето на несъществени корекции в плана.

Той е бил разгледан на заседание на Министерския съвет на 30 октомври и там са били установени пропуските. Те вече са поправени от местните парламентаристи.

Общо 17 обекта във Варна ще получат европейски пари за изпълнение на проект "В подкрепа на Варна, програмен период 2014 - 2020 г.". С част от парите ще се ремонтира основно трасето бул. "Приморски", бул. "Цар Освободител", бул. "Княз Борис І", в обхват от ул. "Стефан Стамболов" до "Почивка" и прилежащите подлези. Ще се изграждат защитени жилища в район "Младост", разширяване базата на детски градини, реконструкция на училища, както и изграждане на прозрачно покривно покритие над вътрешния двор на Археологическия музей.

Общият размер на проекта е близо 1,5 млн. лева.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Otpada-variantut-da-se-izgradi-avtogara-vuv-Varna-s-evropari-467732
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.