Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Скандал в британския парламент заради имигрантите
Автор: Екип Varna24.bg 09:09 / 18.12.2013Коментари ()402
Темата за имигрантите за пореден път разбуни духовете в британския парламент. Ожесточен спор избухна в състава на управляващата коалиция на Великобритания за правото на граждани от други страни на ЕС да работят в Обединеното кралство. От 1 януари отпадат ограниченията за работа на българи и румънци в редица държави от ЕС, включително Великобритания.

Вицепремиерът Ник Клег определи като "незаконни и неизпълними" предложенията, които се съдържат в изтекъл в медиите документ на вътрешното министерство - да се ограничи до 75 хиляди на година броят на имигрантите.

"Моят съвет към вътрешното министерство е да прекарва по-малко време в предлагане на политики, които са незаконни и неизпълними, и повече време в изпълняване на политиките, които сме договорили като коалиция", заяви Ник Клег.

Министърът на вътрешните работи Тереса Мей заяви пък, че реформа на правото на свободно придвижване трябва да е част от евентуално предоговаряне на условията на членството на Великобритания в Европейския съюз.

"Трябва да помислим за критериите, които трябва да прилагаме на границите си спрямо новите страни в Евросъюза - кога и как те да могат да се възползват от правото си на свободно движение", коментира Тереса Мей.

Лидерът на опозиционните лейбъристи Ед Милибанд заяви, че правителството трябва да измисли нещо повече от изтичания на документи в пресата и недообмислени предложения, за да се справи с проблемите.

Безпрецедентните и неоснователни мерки, които британското правителството обмисля да наложи най-вече срещу гражданите на България и Румъния, бяха остро разкритикувани от ЕС. В Брюксел определиха мерките като дискриминационни и дори заплашиха Лондон със съд заради нарушаване правилата на ЕС за свободно придвижване на гражданите.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Skandal-v-britanskiya-parlament-zaradi-imigrantite-469828
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.