Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Повериха сираче на леля му
Автор: Екип Varna24.bg 11:30 / 13.06.2008Коментари ()1034
12-годишната Флори, която загуби майка си при убийството, разтресло кв. „Виница" на 31 май, ще бъде отгледана от леля си. Това съобщи шефът на Агенцията за закрила на детето Анна Конукова. Тези дни ще бъде издадена официална заповед за настаняване, както и ще се начертае индивидуален план за работа с Флори, където основната работа ще бъде поверена на психолозите.

„Дълъг път ще извърви момичето, за да преодолее травмата. Но последиците са неизбежни. Нашата задача е да й помогнем да приеме и преживее трагедията", коментира Конукова. Тя посочи, че агенцията ще подкрепи Флори и леля й с парични средства, предвидени в нормативите, и ако се налага - и с консултации. Сестрата на починалата обаче не само трябва да се грижи за осиротялото детенце, но ще се наложи да компенсира дефицита от внимание и любов, които са му липсвали още докато майка му е била жива заради семейните свади.

Това е третият подобен случай, по който агенцията работи. Първият сблъсък с детските сълзи е преди 3 г. в Константиново, когато отново мъж убил жена си и оставил двете си невръстни деца сираци. Оттогава те са настанени при роднини, а социалните работници ги посещават, за да са сигурни, че са добре. Преди повече от година други три хлапета от Варна останаха на грижите на своите близки, след като отново баща им отнел живота на майката, припомни Конукова.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Poveriha-sirache-na-lelya-mu-47040
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.