Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
36 инспекции са извършени от Комисията за защита на потребителите
Автор: Екип Varna24.bg 12:31 / 13.06.2008Коментари ()643
Общо 36 инспекции са извършили през изминалата седмица служители на Комисията за защита на потребителите във Варна. Това съобщи Соня Ангелова от регионалното звено на комисията. По думите й се работи основно по две направления - безопасност на стоки и осигуряване защита на потребителите на туристическия продукт. За безопасност са проверени 18 търговски обекта. Взети са проби от стоки, за които има съмнение, че са опасни. В единия случай става въпрос за светещи ролери от Китай. Изчаква се търговецът да представи документи за безопасност. Проверени са също стоки, имитиращи храни. Става въпрос за имитация на банан, праскова, круша и ябълка. Тези стоки следва да бъдат забранени след представяне на документи от акредитирана лаборатория, че са опасни. Те твърде лесно могат да заблудят децата и да предизвикат здравословни проблеми.

Извършени са 4 проверки на заведения за хранене и развлечение. При първоначалната проверка не са установени нарушения. През седмицата са съставени 9 акта за нарушения. Два са за липса на информация на български език на състава на текстилните влакна на стоките в обекти, които предлагат такива продукти. 6 акта са съставени за липса на етикети или задължителна информация за производител, вносител, начин на употреба и цена.

Ангелова заяви още, че са извършени 12 проверки, като 6 са в търговски обекти по сигнали и жалби на потребители. Повечето от жалбите са рекламации на различни видове стоки.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/36-inspekcii-sa-izvursheni-ot-Komisiyata-za-zashtita-na-potrebitelite-47069
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.