Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Митрополит Йоан ще отслужи Света литургия в "Аспарухово"
Автор: Екип Varna24.bg 07:00 / 02.01.2014Коментари ()1828
©
Днес Варненският и Великопреславски митрополит Йоан ще отслужи света литургия в храма "Свети Цар Борис І" в "Аспарухово". Това е първото посещение на новоизбрания варненски владика в района, от който ще започнат срещите му с всички миряни, вярващи и свещеници от храмовете в града.

След светата литургия в храма, която е с начало в 9 часа, митрополит Йоан ще освети и изградения баптистерий, ще посети Православния център за духовно обгрижване на наркозависими "Свети мъченик Боян-Енравота", неделното училище "Свети Климент Охридски" в двора на храма и ще се срещне с децата от единствения в България енорийски детски футболен отбор "Юнак - Аспарухово".

В програмата на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан са включени още среща със свещениците и църковното настоятелство от храма "Св. Цар Борис І", с кмета на район Аспарухово г-н Йордан Николов и ръководителите на местните институции.

ПРОГРАМА

7,30 часа - Празнична утриння
9,00 часа - Отслужване на света литургия
11,00 часа - Приветствие към Варненски и Великопреславски митрополит Йоан от енорията и освещаване на баптистерий.
11,30 часа - Посещение на Рехабилитационна програма на Православен център за духовно обгрижване на наркозависими "Свети мъченик Боян -Енравота", Неделно училище "Свети Климент Охридски" - в двора на храма. Представяне на енорийския детски футболен отбор "Юнак - Аспарухово" от треньора Валери Целов.
12,00 часа - Среща със свещениците и църковното настоятелство в неделното училище.
13,00 часа - Среща с кмета на район "Аспарухово" - г-н Йордан Николов и ръководителите на местните институции.
14,30 часа - Посещение на храм "Свети Николай Мирликийски" към гробищния парк и дневния център към ПЦДОН "Св. мъченик Боян-Енравота".



https://www.varna24.bg/novini/varna/Mitropolit-Ioan-shte-otsluzhi-Sveta-liturgiya-v-Asparuhovo-471710
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.