Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Арест на роми, получили в сметки 2,5 млн. долара от Палестина
Автор: Екип Varna24.bg 10:25 / 04.01.2014Коментари ()779
© Varna24.bg
Трима са задържани при съвместна акция на ДАНС, МВР и Окръжната прокуратура в Плевен срещу престъпна група за "пране на пари".

Действията са предприети в Долни Дъбник по образувано досъдебно производство през юни т.г. От три адреса - недвижими имоти на ромска фамилия, са иззети три луксозни леки автомобили - едно "Ауди Q7" и два мерцедеса, на обща стойност 350 хил. лв., златни накити и златни монети около 3 кг на стойност около 150 хил. лв. и пари в брой.
Открити са и писмени доказателства - извлечения от банкови документи, договори за покупка и продажба на луксозни автомобили.

От прокуратурата уточниха, че в хода на разследването до момента е установено, че петима от ромската фамилия за периода 2010-2013 г. чрез банкови преводи от две юридически и 15 физически лица от Палестина са получили около 2,5 млн. щатски долара.

Задържаните са пълнолетни, на които ще бъде поискана постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" като Окръжната прокуратура в Плевен ще им повдигне обвинения за "пране на пари" и престъпления против данъчната система на България.

Източник: БТА



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Arest-na-romi-poluchili-v-smetki-2-5-mln-dolara-ot-Palestina-472069
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.