Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пак "жълт" код за мъгла във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 08:47 / 09.01.2014Коментари ()661
© Varna24.bg
Снимка Архив
Мъгливо е времето във Варна тази сутрин, а температурата на въздуха към момента е 0 градуса, предаде репортер на Varna24.bg. "Жълт" код за опасни метеорологични явления е обявен в 24 области в страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология. Причината е мъгла и силно намалена видимост.

Предупреждението е обявено за областите Видин, Монтана, Враца, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Добрич, Шумен, Варна, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Кърджали, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Перник, София. 

В следобедните часове видимостта временно ще се подобри. Тихо време. Максимални температури в районите с мъгла от 3° до 6°. В планинските райони ще е предимно слънчево и там, както и в местата с повече слънце в следобедните часове, температурите ще достигат от 8° до 13°. В София максимална 3°-4°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 

Над Черноморието облачността ще е значителна, в сутрешните часове на места ще има и мъгла. Повече слънце - около обяд. Вятърът ще е слаб. Максимални температури 6°-9°. Температурата на морската вода е 7-8°. 

Над планините ще е предимно слънчево и топло. Вятърът ще е слаб, по върховете до умерен от западната четвърт. Максимални температури на височина 1200 метра около 10°, на 2000 метра 5°-6°. Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високи от средното за януари.

Варненското пристанище отново е затворено заради намалената видимост. Забраната е въведена за всички кораби.

Мъглата отмени и всички полети на летище Варна сутринта. Самолетите от Бургас и от София не успяха да кацнат. Анулирани бяха и два полета за София.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Pak-zhult-kod-za-mugla-vuv-Varna-472769
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.