Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Църквата скочи срещу съботния гейпарад
Автор: Екип Varna24.bg 14:40 / 24.06.2008Коментари ()954
© Varna24.bg
Варненската и Великопреславска митрополия се обяви против предстоящия гейпарад в София в изявление, разпространено до медиите в града.

В документа се посочва, че Библията определя хомосексуализма като грях. Църквата определя хомосексуализма като страст, болест и неестествено състояние вследствие на грехопадението, като предлага и пътя за изцелението от този грях, се заявява в позицията на митрополията.

Такива публични прояви прокламират неморалност и се опитват да подменят изконните семейни ценности, смятат от митрополията. Ние не осъждаме и не презираме тези хора, а осъждаме греха на хомосексуализма и скандалното му рекламиране; протестираме срещу опита чрез подобни паради да се търси промяна на общественото мислене и нагласи, така че неестественото да се приеме като естествено и да получи одобрение, се казва още в изявлението на Варненската и Великопреславска митрополия.

Българските националисти вече поведоха открита война срещу гей общността и се обявиха срещу провеждането на поредния парад на хомосексуалисти на 28 юни. Лидерът на Българския национален съюз Боян Расате дори обяви кампания под надслов "Бъди НЕтолeрантен. Бъди нормален". БНС планира в големите градове да бъдат разлепени плакати и да се раздават листовки.

Източник: БТА



https://www.varna24.bg/novini/varna/Curkvata-skochi-sreshtu-subotniya-geiparad-48433
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.