Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министрите ни пестят от заплати
Автор: Екип Varna24.bg 11:02 / 01.07.2008Коментари ()646
Почти 50 000 лева е спестил от трудови доходи министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Това става ясно от сайта на Сметната палата, която вчера публикува имуществените декларации на лицата, заемащи висши държавни длъжности. Министърът от Варна е спастрил 25 431 лева на влог в една банка, а в друга има още 23 490 лева. В графата „произход на средствата" той е записал от „трудови доходи". Петър Димитров е успял да поспести и от командировъчни зад граница - 1249 евро. Иначе годишната му данъчна основа за доходи от трудови правоотношения, извън тези за заеманата министерска длъжност, възлиза на 21 615 лева. Според декларацията министърът не притежава недвижими имоти и коли. Няма нито задължения, нито вземания по-големи от 5 хиляди лева.

Друг министър от Варна - този на държавната администрация Николай Василев, също няма имоти за деклариране, нито пък автомобили. И той като колегата си Димитров успява да пести от заплати. Василев има на банков влог 19 290 лева. Това обаче е нищо в сравнение с близо 85-те хиляди британски лири, които са на влог в чужда банка. Парите са придобити от продажба на жилище в Лондон.

Министърът на правосъдието Миглена Тачева пък е декларирала дворно място с къща в груб строеж в Банкя. Имотът на варненката в столична община е 510 квадрата и е купен през миналата година за 116 000 лева. Сумата Тачева си е набавила чрез заем и от дарение. По-надолу в декларацията става ясно, че министърката е взела назаем 56 000 лева, но не от банка, а от физически лица.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ministrite-ni-pestyat-ot-zaplati-49297
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.