Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Colliers International печели арбитражно дело срещу Бизнес Парк Варна АД
Автор: Екип Varna24.bg 13:30 / 01.07.2008Коментари ()912
Тази седмица бе обявено, че арбитражното дело между Colliers International в България и Бизнес Парк Варна АД е решено в полза на Colliers International. Спорът е бил отнесен до Арбитражния съд към Българската Търговско-Промишлена Палата в София поради отказа на Систек Холдинг - първоначалния мажоритарен собственик на Бизнес Парк Варна АД - да изпълни своите финансови задължения към Colliers International - ексклузивен консултант на проекта. Сумата, присъдена в полза на Colliers, възлиза на над 520,000 лв. (260,000 евро).

"Доволни сме от решението на Арбитражния съд, защото това е силен знак за цялото бизнес общество в България, че етиката трябва да е норма в бизнеса", заяви Атанас Гаров, изпълнителен директор на Colliers International България. „Това дело също така е добър индикатор за доверието на бизнеса в арбитражната система и правосъдието в България.

Бизнес Парк Варна бе закупен от AFI Europe през 2007 година. Арбитражното дело започна преди това и е водено срещу предишните собственици на проекта.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Colliers-International-pecheli-arbitrazhno-delo-sreshtu-Biznes-Park-Varna-AD-49339
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.