Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Прокуратурата ще обжалва присъдата на Иво Джуджето
Автор: Екип Varna24.bg 16:48 / 09.07.2008Коментари ()785
Прокуратурата ще обжалва решението на Окръжен съд - Варна, който постанови минимални присъди за обвинения в трафик на жени Евелин Димов, по-известен като Иво Джуджето, и хора от групата му. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Стефка Якимова. Според нея не е нормално едни и същи хора, уличени в престъпление, да бъдат осъдени от белгийските власти, а в България да останат с под минималните присъди.

Според Стефка Якимова съдията по делото е приложил неправилно клаузите от протокола от Палермо, който е в сила от 2001 година, и регламентира действията на съдебните органи при случаи на трафик на хора. От прокуратурата твърдят, че според клаузите на протокола, всяка държава има право да си определи конкретното престъпление, както и наказанието за него.

Въз основа на тази Конвенция срещу трафика на хора и допълнителния протокол, ние сме съобразили нашето законодателство и сме сложили тези норми в наказателния кодекс за трафика на хора от 2001 г., и там нещо в повече е писано, отколкото протокола в Палермо, каза Якимова, но уточни, че това не означава, че законодателството ни е в разрез.

 

Източник: Дарик



https://www.varna24.bg/novini/varna/Prokuraturata-shte-obzhalva-prisudata-na-Ivo-Dzhudzheto-50413
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.