Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Започнаха катастрофите по ул. "Цар Асен"
Автор: Екип Varna24.bg 11:57 / 16.10.2014Коментари ()4596
© Народно дело
Катастрофите на улица "Цар Асен" започнаха. Преди време автоинструктори сигнализираха, че решението на общината да я направи двупосочна е неудачно и ще доведе до инциденти. Учебна кола, която се е движила в новото насрещно движение, вчера е катастрофирала с друг автомобил. Все още не е ясно как точно се е случил пътният инцидент. На мястото имаше патрулка.

С пускането на двупосочното движение скоростта в иначе малката улица се увеличи значително. Опасност има и за пресичащите пешеходци, които са свикнали да гледат на другата страна и не подозират каква опасност ги дебне.

Първият и основен проблем е, че повечето водачи изобщо не си дават сметка, че ул. "Цар Асен" е двупосочна. Причината е донякъде и у тях самите, защото не е тайна, че варненските водачи обичат да карат по навик, а не според знаците. И резултатът е налице - някои се движат в насрещното, като си дават сметка за това едва като видят стрелките в лявото платно преди кръстовището с "Цар Освободител". Тогава започват опити да се престроят преди светофара, което често води до още по-голямо объркване на трафика. Обикновено при промяна на организацията на движението, поне в първите дни, в съответните участъци има полицаи, които упътват шофьорите, които допускат грешки.

Този път такива нямаше. Зам.-кметът на Варна Тодор Иванов обаче заяви, че след въвеждането на двупосочното движение по "Цар Асен" миналата седмица е имало екипи, изпратени с такава задача на място. Дали престоят им е бил достатъчен, всеки може да прецени сам. Отделен е въпросът, че промяната можеше да бъде доста по-широко и ясно огласена, новата маркировка - нанесена предварително, и чак тогава да се прави реорганизацията. За сметка на това общината реши всичко да е "експериментално", което обърка доста хора ще остане ли улицата еднопосочна или не. Друг сериозен проблем, за който няма решение за момента, е липсата на пешеходни пътеки.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochnaha-katastrofite-po-ul-Car-Asen-519683
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.