Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
13 пъти скочи оборотът в кръчми на Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 09:36 / 25.07.2008Коментари ()836
© Varna24.bg
Невероятни резултати дава уникалната спецакция, която стартира преди дни Националната агенция по приходите (НАП) и британците от „Краун ейджънтс". Веднага след като бяха поставени под постоянно наблюдение, оборотите на кръчми и дискотеки в курорта Златни пясъци са скочили като за световен рекорд. На места увеличението достига изумителните 1300 % в сравнение с дните, когато присъствието на данъчните не се е забелязвало, сочат изчисления на експерти. Причината със сигурност не е само в увеличения туристопоток в разгара на лятото.

Приходите са набъбнали средно 4 - 5 пъти. Рекордът обаче държи нощно заведение на Златни пясъци, където оборотът е пораснал от 300 лева до 4300 лева. Ръстът е поне 14 пъти, или около 1300 %. За да напомпат оборотите на дискотеките, данъчните инспектори са принудени да бдят над кръчмарите през нощта.

Този тип акции се прилагат масово в ЕС, но за България са нещо съвсем ново. Първо се набелязват търговските обекти, които реализират странно ниски обороти. Инспекторите обаче не купуват дребни стоки под прикритие, за да видят дали клиентът издава касова бележка, ами се легитимират още с влизането в заведението. После следят изкъсо дали фискалният апарат трака нонстоп. Големите разминавания в сравнение с предходните дни ще послужат като доказателствен материал при последваща ревизия. На помощ на варненските си колеги бяха командировани 32-ма инспектори от столицата. „Агентите на короната" пък извършват постоянен контрол над резултатите.

Източник: в. "Народно дело"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/13-puti-skochi-oborotut-v-kruchmi-na-Zlatni-pyasuci-52524
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.