Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
8 години при строг режим за убиеца на Денислав
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 28.07.2008Коментари ()1129
© Impact Press Group
Варненци протестираха пред съдебна палата, но това не помогна
8 години лишаване от свобода при първоначален строг режим е наказанието, което Варненският окръжен съд наложи на Хюсеин Нихат Хюсеин, причинил през март тази година смъртта на 15 годишния Денислав Русков - ученик от Спортното училище във Варна, съобщиха от пресслужбата на съда. Съдът призна вината на 23 годишния добричлия затова, че на 21 март тази година на кръстовището на бул. "Осми Приморски полк" и ул."Чаталджа" причинил по непредпазливост смъртта на Денислав, като престъплението е извършено в пияно състояние. Минути преди 8 часа сутринта на 21 март на централно кръстовище във Варна Хюсеин, който няма шофьорска книжка връхлита с управлявания от него автомобил "Мерцедес" върху момчето, което заедно с много други хора е очаквал автобуса. Хюсеин е управлявал пиян от Добрич до Варна, като експертиза е установила 1,2 промила алкохол в кръвта.

Досъдебното производство по това дело приключи само за 4 месеца заради многобройните свидетелски показания и събраните доказателства, в това число и записите от камерите по централните булеварди на Варна. Хюсеин е преминал на червено през 5 варненски кръстовища и е предизвикал верижна катастрофа с два други автомобила в района на Катедралата. Автомобилът се е движил със скорост 90 - 100 км в час. Днес съдът изслужа свидетели на тежкия пътен инцидент, прие 2 технически експертизи и тройната съдебно-медицинска експертиза, поискана на предходното съдебно заседание от Варненска окръжна прокуратура, заради отказа на Хюсеин да отговаря на каквито и да са въпроси. Съдебните психиатри бяха категорични, че Хюсеин Нихат е психически здрав, а отказа му да говори се дължи на симптомите на остра стресова реакция, предизвикана от преживяната психотравма.

След като не се събраха достатъчно убедителни доказателства и прокуратурата оттегли второто обвинение, Хюсеин беше признат за невинен затова да е отнел противозаконно автомобила "Мерцедес", с който е пристигнал от Добрич и с който е предизвикал катастрофата. Веднага след края на съдебни процес представителят на държавното обвинение заяви, че няма да протестира постановената присъда, която според него е справедлива. Пресслужбата на съда припомня, че за това престъпление законът предвижда наказание от 3 до 10 години лишаване от свобода. Родителите на Денислав, които по време на целия процес бяха подкрепяни от свои близки и приятели с мълчаливо бдение - протест срещу ниските присъди за пияни шофьори пред сградата на Варненския окръжен съд могат да обжалват присъдата в 15 дневен срок пред втората съдебна инстанция.




Още по темата: общо новини по темата: 8
30.09.2008 »
28.07.2008 »
15.07.2008 »
11.07.2008 »
09.07.2008 »
09.07.2008 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/8-godini-pri-strog-rezhim-za-ubieca-na-Denislav-52885
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.