Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Двама обгорели след взрив на бутилка с газ
Автор: Екип Varna24.bg 09:37 / 31.07.2008Коментари ()714
Двама души са тежко обгорели, след като надвечер във вторник се е взривила бутилка с газ пропан-бутан. В реанимацията на Военноморска болница с 55 процента изгаряния по тялото е настанен 49-годишният Димитър Василев, каза вчера шефът на здравното заведение д-р Ивайло Въжаров. Част от изгарянията обаче са доста тежки, допълниха лекарите. Заедно с него в болницата е приета и 60-годишната Стоянка Маркова. Жената е с 28 на сто изгаряния, уточниха от болницата. Двамата пострадали засега са в стабилно състояние, но ще останат още няколко дни в реанимацията.

Ангел и Радка - двамата родители от четиричленното семейство, което пострада при пожар през миналата седмица, вече са изписани от най-тежкото отделение на Военноморска болница. В момента са настанени в Клиниката по изгаряния и термична травма.

Съпругът, който е с по-големи изгаряния - 70 на сто, е по-добре, но при жената изгарянията са доста по-дълбоки и състоянието й е сериозно, каза още д-р Въжаров. "Не може да се каже, че критичният период при тях е минал, но децата са добре", допълни той. Опасенията на лекарите са, че жената развива сепсис, който е твърде възможен при хората с изгаряния, които са с рухнал имунитет и са податливи на инфекции.

Източник: в. "Позвънете новини"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dvama-obgoreli-sled-vzriv-na-butilka-s-gaz-53311
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.