Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дни на грузинските занаяти във Фестивалния и конгресен център
Автор: Екип Varna24.bg 13:01 / 07.08.2008Коментари ()718
© Varna24.bg
Лятото продължава да предлага във Фестивалния и конгресен център интересни събития. На 14 август в 16 часа пред ресторант „Кристал" на Фестивалния и конгресен център се откриват официално Дни на грузинските занаяти (14 - 22 август 2008 г.). Организатор е Регионалната занаятчийска камара и лично нейният председател г-н Венцислав Атанасов.

Датата не е избрана случайно. Варненските занаятчии са поканили своите грузински колеги в навечерието на Деня на Варна - 15 август, когато православната общност отбелязва големия християнски празник Успение Богородично.

Петима, шестима занаятчии от Тбилиси и други градове ще представят около 40 различни занаяти, които се практикуват и днес в Грузия, в областта на дърворезбата, текстила, иконописта и други. Майстор готвач ще демонстрира уменията си в приготвянето на някои от най-характерните специалитети на грузинската кухня.

Очакват ви интересни преживявания, възможност да се потърси общото и различното между два древни народа с богата история и култура, които живеят в западния и източния край на Черно море.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Dni-na-gruzinskite-zanayati-vuv-Festivalniya-i-kongresen-centur-54383
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.