Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Марин Нешков: Такива събития като станалите тази сутрин не влияят благоприятно
Автор: Екип Varna24.bg 15:31 / 07.08.2008Коментари ()886
Такива събития като станалите тази сутрин във Варна ги има навсякъде и те не влияят благоприятно. Това каза Марин Нешков, председател на Варненската туристическа камара. Ние не следим каква е криминогенната обстановка по Черноморието, защото нямаме възможности да следим всички фактори и да ги анализираме. Аз мисля, че нищо по-специфично не се случва. Може би има по-специфични неща в някои отношения, но не е по-различно. Навсякъде, където се струпват повече хора, се случват и престъпления. Въпросът е да има система, която да създава превантивни мерки и да ликвидира последиците, подчерта той като беше категоричен, че такава система сега не съществува. „Предполагам, че четете, че Берлускони е хванал войската за усмиряване на туристите и на емигрантите. Тук до такива мерки не трябва да се стига, защото това ще попречи на туризма", каза още председателят Варненската туристическа камара.

На въпрос достатъчен ли е броят на полицаите в българските курорти, за да се осигури спокойствието на летуващите, Марин Нешков заяви, че това е голяма тема, разнищването на която трябва да започне от законодателната система. „Тази година не сме имали Обществен съвет, на който да се коментира темата за броя на полицаите в курортите. Друг път обикновено в началото на сезона се коментират тези неща. Конкретни моменти вероятно са приети и това обикновено става в рамките на дейността на Община Варна. Ние не чакаме да станат инциденти, за да се търсят възможности за повишаване на безопасността в курортите. Лично моето мнение е, че отговорните институции не се вслушват много-много в бранша и в организации като нашата", разказа още той.

Източник: Агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Marin-Neshkov-Takiva-subitiya-kato-stanalite-tazi-sutrin-ne-vliyayat-blagopriyatno-54406
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.